Bár az idei évben nehezebben indult a tábor szervezése, hiszen nem volt biztos, hogy megtarthatják a négyhetes napközis programot, végül 89 gyermeket fogadtak a makói pótnagymamák, akik már a jövő évre is készülnek.

Mint Bakacsi Pálné portálunknak elmondta, nehezebben indult az idei év, hiszen nem voltak biztosak abban, hogy megtarthatják a táborukat, de Isten velük volt, és az önkormányzat jóvoltából új helyen megtarthatták a négyhetes programot.

A tábor vezetője elárulta, a szervezésben nehézséget jelentett, hogy olyan szülők is jelentkeztek, akik csak valahová el akarták helyezni a gyermeküket, mert nem volt idejük, energiájuk velük foglalkozni, így volt, akit el kellett utasítaniuk, akár a tábor indulását követően, mivel gyermekeik nem fogadtak szót, hiszen nem voltak rászorulva a táborra.

A négy hét alatt végül 89 gyermeket fogadtak a pótnagymamák, akik már a következő évi táboron is gondolkodnak.

– Nagyon jó visszajelzések érkeztek, mindig úgy mennek el a gyerekek, hogy „Margó néni, jövőre is jöhetünk?” Ha sikerül a tábort megszervezni, akkor nagyon szívesen várjuk őket! – emelte ki Bakacsi Pálné, aki rámutatott: nagyon sok aranyos és jó gyermek érkezik hozzájuk, bár volt olyan szülő, aki négy héten keresztül próbálta elhelyezni gyermekét, emiatt pedig érték támadások.

Az új, Béke utcai helyszín kapcsán elmondta: nagyon szép udvarral rendelkezik, a gyerekek nagyon szerették, hiszen matracok is voltak, így le tudtak pihenni, ebéd után pedig finomságokkal is készültek számukra, a vacsorát pedig haza is tudták vinni, ami mellett gyümölcs, csokoládé és üdítő is volt.

A tábor vezetője arról is beszámolt a Makó Híradónak, hogy két pótnagymama is beteg lett az idei évben, így helyettük új segítők érkeztek. Mint megtudtuk, volt olyan, aki betegségből felépülve jelentkezett hozzájuk, és nagyon boldog volt, hogy mind a négy héten ott lehetett velük.

– Nagyon-nagyon beteg volt, és a férje is meghatódva mondta, hogy ez teljes felüdülés számára, visszaadta az életkedvét, és nagyon boldog a család emiatt – fogalmazott Bakacsi Pálné.

 

Fotók: archív felvételek a makói pótnagymamák táboraiból

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest