Térség

Sikeresen befejeződött a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Földeákon

Befejeződött a Földeák Községi Önkormányzata által sikeresen elnyert TOP-4.2.1-15-CS1-2016-00017 azonosító számú „Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Földeákon” elnevezésű projekt kivitelezése.

A község 38,174 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a fejlesztésre, melynek célja a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális, minőségi fejlesztése volt.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény keretén belül működik a család- és gyermekjóléti szolgálat, valamint az Idősek Klubja, utóbbi intézmény az idősek nappali ellátásának, a házi segítségnyújtásnak és az étkeztetés szociális alapszolgáltatásoknak biztosít megfelelő telephelyet. 2019-ben az épület infrastrukturális fejlesztésén belül mindkét épület szigetelésére sor került, továbbá kicserélték a nyílászárókat, felújították a vizesblokkot, korszerűsítették a fűtést és az akadálymentesítés is megtörtént.

 

 

2020-ban a projekt keretein belül eszközbeszerzésre is sor került. Többek között az épületben új bútorok, konyhai eszközök, higiéniai és informatikai eszközök kihelyezése történt meg. A teljes körű ellátás biztosítása érdekében új kerékpárok beszerzésére is sor került.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.