A középkorú férfi élettársa  kiskorú lányát éveken át naponta szexuálisan zaklatta és egy másik kiskorú lány is több alkalommal szexuálisan zaklatott. Bár szabadulni szeretett volna, de a Szegedi Ítélőtábla nem helyezte szabadlábra. A kép illusztráció.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla fenntartotta annak a középkorú elkövetőnek a letartóztatását, akit az ügyészség a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádol.

A vádirat szerint a terhelt a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, vele pornófilmeket nézetett és e magatartása leplezése érdekében fenyegetett is. A kiskorú nevelt gyermekét és élettársát ittas állapotban bántalmazta, továbbá a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is több alkalommal szexuálisan zaklatta és fenyegette.

A vád tárgyát képező bűncselekmények tárgyi súlya és konkrét büntetési tétele alapján a szökés, elrejtőzés, a vádlott büntetett előélete továbbá a bűncselekmények elkövetésének módja és körülményei okán a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, ezért a vádlott vonatkozásában kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

A vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében első fokon a Szolnoki Törvényszék jár el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest