Makó Színes

Időt is ajándékoznak a makói katolikus plébánia önkéntesei

Szép hagyomány a makói Szent István Király Plébánián, hogy advent harmadik vasárnapján az egyházközség önkéntesei tartós élelmiszercsomaggal segítik a rászorultakat. Az idén rekord mennyiségű felajánlás érkezett a gyűjtőakció során, amelyből negyven helyi család karácsonyát tudják szebbé tenni.

Az ünnepi előkészületi időszakban cukor, olaj, száraztészta és az idén házi lekvár és befőtt felajánlásokkal is lehetett csatlakozni a makói katolikusok karitatív programjához. A belvárosi egyházközség önkéntes csoportja már évek óta adományok gyűjtésével és osztásával igyekszik a plébánia környezetében élő rászorulókon segíteni. A kapcsolatok építése érdekében mindig saját maguk juttatják el a közösség nevében az élelmiszereket, tisztítószereket és tüzelőanyagot. – Ilyenkor alkalmunk nyílik egy kis beszélgetésre, éneklésre is, így nem csak testi, de lelki táplálékot is igyekszünk nyújtani. Az adományosztások során megható pillanatokat is átélhetünk – avatott be Baranyi Katalin.

navigate_before
navigate_next

A csoport egyik aktív tagja elmondta, jelenleg tízen tevékenykednek együtt, hármas csoportokban szállítják ki a címekre az adományokat, amelyeket előző nap szortíroztak szét. A felhívás az idén erős aktivitást váltott ki, rengeteg felajánlás érkezett a makói plébániákra. – 150 liter étolajat, 200 kg cukrot, 100 kg lisztet, 170 csomag száraz tésztát, 120 üveg lekvárt és befőttet, valamint 270 db konzervet kaptunk.  Ezekből 27 db, egyenként mintegy 30 kg-os élelmiszer csomagot tudtunk összeállítani – tudtuk meg Pálfai Zoltántól. A helyi katolikus közösség vezetője elmondta, az ajándékokat a járványügyi szabályok betartásával, személyes találkozás és közös ima keretében adják át a nehéz helyzetben lévő családoknak.

navigate_before
navigate_next

Az önkéntesek mostani akciójukban is idős és egyedülálló személyeket és rászorulókat egyaránt felkerestek. Munkájuknak köszönhetően, december harmadik hétvégéjén 27 család kapott tartós élelmiszercsomagot, ezen felül másoknak még 30 mázsa tűzifát is szét tudtak osztani. Utóbbit a templom perselyadományaiból és egyéni pénzfelajánlásokból finanszírozták, míg az étel alapanyagokat a hívek, a Szignum iskola diákjai, és más jó szándékú adakozók hozzájárulásával biztosították. A szép gesztus mellett a legnagyobb értéket bizonyára az adományok mellé ajándékozott idő és cselekvő szeretet jelentette.

navigate_before
navigate_next