Két olyan pályázatot is beadott a Magyar Falu Programba a királyhegyesi önkormányzat, mely egyelőre nem nyert. A ravatalozóét sikertelenül, az orvosi szolgálati lakásé pedig tartaléklistára került. A község azonban sok dologgal gyarapodott az idén.

– Egyelőre nem nyert a ravatalozó, illetve a szociális bérlakás felújítására a Magyar Falu Programba beadott pályázatunk – erősítette meg információnkat Horváth Lajos. Királyhegyes polgármestere hozzátette: – A szociális bérlakással felújításával kapcsolatos pályázatukat nem utasították el, hanem azt a tartaléklistára tették. Ez a felújítás egyébként a rendelő melletti, hatszobás orvosi szolgálati lakás felújítását célozta meg, ez maradt ki az orvosi rendelő felújításakor.

Az ezzel a palatetős, elavult fűtési rendszerű, és hőszigetelés nélküli, a hatvanas években létesült épülettel kapcsolatos királyhegyesi pályázat egyébként valamivel több, mint huszonhatmillió forintot célzott meg erre a célra.

A ravatalozó felújítása pedig jelenlegi épület modernizálását jelentette volna, melyről nem mond le a királyhegyesi önkormányzat, ezt újra megpályázza majd…

***

Ennek ellenére nem panaszkodhatnak a kisközségben élők, hiszen a királyhegyesi önkormányzat több pályázat révén is gyarapította a község és a közösség vagyonát, javította a helybéliek életviszonyait.

Egy, a helyi önkormányzat által még tavaly beadott és kétmillió-kétezer forintot elnyert pályázatnak köszönhetően száztíz vadonatúj székkel gyarapodott a királyhegyesi közösségi színtér, s ugyanezen pályázat teszi lehetővé, hogy egymillió forintból alaposan felfrissítsék a községnek számos elismerés hozó, s Királyhegyes jó hírét öregbítő Csurgó Néptáncegyüttes fellépőruháit.

Harmincmillió forintot nyert még tavaly a Magyar Falu Programban a királyhegyesi önkormányzat a helyi Egészségház felújítására. Az 1926-ben emelt épületen a munkálatok még az év elején megkezdődtek, s az épületet szeptemberben avatta fel Lázár János országgyűlési képviselő és Horváth Lajos polgármester.

Májusban elkészült a DIGI révén a községben a szélessávú internethálózat, mely a korábbi, akadozó és lassú szolgáltatást váltotta fel.

A községháza, az iskola, az orvosi rendelő és a művelődési ház egyébként régóta az optikai hálózaton van, így sem a betegellátást (benne a receptfelírást), sem a közigazgatást nem érintette az internet, a faluban eddig jellemző lassúsága.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest