Térség

Ötvenhárom határsértő, két embercsempész fél nap alatt

Tizenöten Maroslele és Mórahalom közigazgatási területén bukkantak fel, harmincnyolc határsértőt, pedig Nagylaknál próbáltak becsempészni Magyarországra.

A járőrök december 8-án 5 óra 30 perc és 2020. december 8-án 17 óra 30 perc között három esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Maroslele közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá egy török és egy bolgár állampolgárt embercsempészéssel gyanúsítanak a Csongrád-Csanád megyei nyomozók. A férfiak összesen 38 migránst próbáltak jogellenesen Magyarország területére bejuttatni   december 8-án délután Nagylaknál. Az egyenruhások a két kamionsofőrt előállították a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A magukat szír, iraki, török és afgán állampolgárnak valló illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult.