Ország-világ

Késsel fenyegette a szociális dolgozókat

Őrizetbe vették a nyomozók azt a 49 éves helybeli férfit, aki egy késsel fenyegetett meg két szociális dolgozót Szentesen. Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie. A kép illusztráció.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető még tagnap, azaz. december 8-án 11 óra körül ügyintézés céljából kereste fel a Szentesi Családsegítő Központot, ahol egy esetmenedzser és egy családgondozó fogadta. A megbeszélés során szóba került a gyanúsított gyermekének családból történő kiemelése, mire ő elővette a nála lévő kést és azzal megfenyegette az ügyintézőket. A szociális szakembereknek sikerült megnyugtatniuk a férfit, személyi sérülés nem történt.

A rendőrök a terheltet előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

A nyomozók a gyanúsított lakhelyén tartott kutatás során lefoglalták a kést – írja a police.hu.