Térség Top

Minden magyarcsanádi kap ajándékutalványt a helyi képviselő-testülettől

Fejenként kétezer forintos, helyben levásárolható ajándékutalványt kap még karácsony előtt minden olyan magyarcsanádi, aki idén november 25-én állandó bejelentett lakcímmel rendelkezett a faluban, s ott életvitelszerűen él. Az utalványokat hétfőn kezdték kézbesíteni a címzetteknek, legyenek felnőttek vagy gyerekek.

A magyarcsanádi képviselő-testület döntése szerint az idén nem csak a tizennyolc év alatti és hatvanöt év feletti helyi lakosok kapnak karácsonyi támogatást, hanem mindenki, aki idén november 25-én állandó lakcímmel rendelkezett a faluban, illetve életvitelszerűen ott is lakik. A testület ezzel a gesztussal az idei koronavírus járványhelyzet negatív, a mindennapi életre kiható problémáit próbálja a maga módján némileg kompenzálni. A járvány okozta egészségügyi problémák, a karanténból adódó munkaügyi, iskolai, óvodai szünetek, a munkahelyek elvesztése nem csak a társadalom zömét érintették világszerte, de a magyarcsanádiakat is.

A karácsonyi támogatást kétezer forintos ajándékutalványban kapják meg az érintettek. Az ezerháromszáz utalványt hétfőn kezdték kézbesíteni, s az önkormányzat kéri mindenki türelmét, mindenki megkapja azt még ha egy kis időbe is kerül az átadása. Az utalványok egyébként összesen kétmillió-hatszázezer forintos segítséget jelentenek összesen a helybélieknek.

Az utalványokat kizárólag a jogosultak vehetik át, ha az kiskorú gyermek, akkor az övét a törvényes képviselői (szülei, nevelőszülei stb.) egyike.

A támogatást jelentő utalványokat egyébként december 24-ig lehet beváltani, s sehová sem kell elutazni ezért, hiszen azok bármelyik, az utalvány hátoldalán felsorolt magyarcsanádi üzletekben, boltokban beválthatók, levásárolhatók.

E gesztussal kívánnak minden helybélinek kellemes karácsonyt és boldog új évet a magyarcsanádi önkormányzat képviselő-testülete tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói.