Térség Top

Ma ismét munkába állt Maroslele polgármestere

Drimba Tibor átesett a koronavírus fertőzésen, két negatív teszt után ma ismét munkába állt.

Maroslele polgármesterénél november 26-án jelentkeztek a tünetek, s ezért másnap délután Szegeden elvégezték rajta is Covid gyorstesztet. Az eredmény pozitív lett, s bár egyedül nála jelentkezett a koronavírus a családjából, de természetesen mindannyian karanténba kerültek. A betegsége ideje alatt a polgármesteri feladatokat Schulcz János alpolgármester látta el. A faluvezetőt az első hétvégén nagyon megkínozta a vírus, de utána sokkal jobban lett.

Drimba Tibor tegnap este érdeklődésünkre közölte, két negatív teszt birtokában ma reggel ismét munkába áll, azaz visszaveszi a faluvezetői jogkört az eddig őt helyettesítő alpolgármestertől.

Maroslele polgármestere a makói járás településvezetői közül az egyetlen, akiről kiderült, hogy elkapta a koronavírust (ezen ugyanis, az eddigi tapasztalatok szerint van aki tünetmentesen átesik). Hajnal Gábor Földeák polgármestere ugyan önkéntes karanténba vonult, miután közeli hozzátartozója koronavírusos lett, de ő nem kapta el. Két negatív koronavírus teszt után november 27-én ismét munkába állt. Távolléte idejében, hogy azt az önkormányzati törvény meghatározza, őt is az alpolgármester, azaz Tóth Imre iskolaigazgató helyettesítette.

***

A koronavírus egyébként nem kíméli a makói járás kistelepüléseit. Ahogy korábban összegeztük: Nemrégiben immár a harmadik királyhegyesiről derült ki, hogy koronavírusos. Az érintett hölgy ezt maga tette közzé egy Facebook bejegyzésben, ahogy tegnap azt is, hogy meggyógyult. A községben egyébként korábban két személyről, anyáról és lányáról derült ki, hogy elkapták a koronavírust, ők – állapotuk miatt –, kórházba is kerültek vele. Földeákon az október 23-i hosszú hétvégén már ketten is jelezték a helyi önkormányzatnak, hogy elkapták a koronavírust. Az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kapcsolatos veszélyhelyzet miatt november 19. és november 23-a közötti időszakra rendelte el a Földeáki Gyermekmosoly Óvoda Süni csoport számára a rendkívüli szünetet. (Ez onnan derült ki, hogy a Sipos Csabáné intézményvezetőnek írt hivatalos határozatot közzétették az önkormányzat hivatalos Facebook oldalán. Ez azt jelentette, hogy a gyerekek elhelyezéséről a szülőknek csupán három munkanapra kell(ett) gondoskodniuk, november 21. és november 22. ugyanis szombat és vasárnap volt, ezeken a hétvégi napokon pedig egyébként sem működött az intézmény. De a földeáki bölcsődét is csak a minap nyitották újra. Az intézményt a dolgozóik koronavírus gyanúja zárták be. Korábban már volt igazolt koronavírusos megbetegedés a makói járás kistelepülésein. Nagyéren egy kilenctagú család, Pitvaroson két diák kapta el, és Maroslelén is volt már beteg. A Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre. De Óföldeákon is lett egy koronavírusos beteg.

De még karanténban van dr. Láda Jolán földeáki fogorvos, ezt saját maga közölte egy Facebook bejegyzésben https://www.facebook.com/foldeakoldala. A doktornő felhívta a figyelmet arra, hogy csak akkor mehet vissza dolgozni, ha a karantén lejárta után két negatív tesztje lesz. Távolléte idején a beteget a vásárhelyi Pető Ferenc utca 4. szám alatti rendelőben dolgozó dr. Endrész Ákost kereshetik fel, de csak telefonos időpont egyeztetést követően. A helyettesítő fogorvos száma: 06-62-535-845, illetve a 06-30-987-3253.

A települési önkormányzat, illetve a városok és falvak falu vezetése egyébként hivatalos adatokat nem kapnak a helyi koronavírusos betegek számáról. Az csak akkor derül ki, ha valaki az önkormányzat segítségét kéri a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz.