Egyikük három, míg a másikuk egy, személy helyett írt alá ajánlási híveket a legutóbbi országgyűlési képviselő választáson, egy parlamenten kívüli párt jelöltjét segítendő. Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyben az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat két időskorú nő ellen, akik a vád szerint egy – az Országgyűlésen kívüli – párt jelöltjét segítették törvénytelen módon. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalát indítványozza.

A vádirat szerint két 88 éves nő 2018-ban egy – Parlamenten kívüli – párt országgyűlési képviselőjelöltjének gyűjtöttek ajánlásokat. Az egyik nő három személy nevében, a másik egy személy nevében, hamisan írta alá az ajánlóíveket, illetve az egyikük által leadott ajánlóíveken több – nem a névtulajdonostól, hanem ismeretlen személytől származó – hamis aláírás szerepelt, illetve azok öt olyan személy adatait is tartalmazták, akik az ajánlás időpontjában már elhunytak.

A bűnös magatartás következtében az országgyűlési képviselőjelöltet – aki a vádlottak cselekményéről nem tudott – 2018. márciusban nyilvántartásba is vették, e nélkül nem lett volna meg a törvény által megkívánt 500 ajánlás.

A két nő ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben, tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest