Eredményes volt Drimba Tibor polgármester minapi felhívása, két egymást követő nap is migránsokat tartóztattak fel Maroslele területén, helybéli lakosok jelzése alapján a rendőrök és a polgárőrök.

Ráadásul két egymást követő napon is. Maroslele polgármestere nemrégiben – miután tíz migránst fedeztek fel a község határában, a Maros árterében – azzal a kéréssel fordult a faluban élőkhöz hogy körültekintően közlekedjen, ha idegen személyeken vagy autó(ka)t pillantanak meg, jelezzék az a folyamatosan járőröző rendőröknek vagy polgárőröknek.

Az útvonaluk alapján az Ószegedi úton, illetve a településünk Óföldeák felőli oldalán is megjelenhetnek. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy kellő körültekintéssel közlekedjünk és idegen autó vagy személyek láttán jelezzük (azt) a rendőrségnek vagy a polgárőrségnek, akik folyamatosan járőröznek.”– írta a marosleleieknek szóló, a község hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzésében Drimba Tibor. A polgármester közzétette a polgárőrség 06-30-6216236-os, illetve a rendőrség 06-20-209-5334-es telefonszámát is, melyre bárki tehet bejelentést, ha gyanús idegeneket pillant meg a faluban vagy annak külterületén.

A faluvezető felhívása máris eredményt hozott, pénteken azzal hívták fel helyi lakosok, hogy vélhetően migránsok sétálnak Maroslele belterületén. A polgármester továbbította a bejelentést a helyi polgárőröknek, illetve a rendőrségnek. A két szervezete együttes keresésbe kezdett, s negyedórán belül rábukkantak az idegenekre, s elfogták a két – magukat szír állampolgároknak valló – migránsokat.

Másnap pedig újabb kilenc főt tartóztattak fel a 4414-es út 25-ös kilométerszelvényében, azaz a Maroslele és Makó közötti szakaszon.

A polgármester szerint a fentiek fényében nagyon jól működik a lakossági „jelzőrendszeres” riasztási módszer, annak ellenére, hogy Maroslele nem számít a migránsok úti céljának.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest