Rendhagyó módon kereste fel a gyerekeket a Mikulás Maroslelén. Apátfalván, Földeákon, Maroslelén és Kiszomboron is meggyújtották a második adventi gyertyát A képen az apátfalvi gyertyagyújtás). Pitvaroson és Nagyéren is működik az élő adventi naptár. Az utóbbi helyen a könyvtár adventi/karácsonyi gyermekrajzokat vár az ablakába.

Maroslelén – karantén ide vagy oda – a Mikulás bácsi nem hagyta cserben a helybélieket! A falu minden gyermeke számára eljuttatta ajándékát!

Apátfalván a szombati szentmise keretében gyújtották meg a második adventi gyertyát. Jánosi Szabolcs plébános közreműködésével lobbant fel a Remény gyertyájának a lángja a székelykapunál. Mikor, ha nem most a koronavírus járvány idején van leginkább szükség a reményre.

A Maroslelei Könyvtár udvarán már pénteken meggyújtották a második adventi gyertyát. Az eseményt ismét élőben közvetítették az intézmény hivatalos Facebook oldalán. Ha lemaradt róla, itt megnézheti.

De a könyvtár rajzversenyt is hirdetett.

A maroslelei iskolai konyha is segíti a helybélieket az ünnepre hangolódni, hiszen onnan bárki rendelhet ünnepi halászlevelet, csak fel kell hívnia – legkésőbb december 18-ig a 06-20-823-0594-es telefonszámot.

Nagyéren is működik az élő adventi naptár, a december 6-át jelképező hatos számot Futaki Edit készítette, s tette ki a háza ablakába.

Vargáné Miklós Ági a következő a kéréssel fordult a falubeli gyerekekhez: „Sajnos a kialakult helyzetben nem tudok a könyvtárban foglalkozásokat tartani nektek. Arra gondoltam,hogy közösen díszítsük fel a könyvtár ablakát. Készítsetek rajzokat MIKULÁS, KARÁCSONY, TÉL témakörben és juttassátok el részemre azokat, én pedig kirakom a könyvtár ablakában, hogy az arra járók gyönyörködhessenek a csodás alkotásokban!”

A nagyéri adventi koszorún is meggyújtották a hétvégén a második adventi gyertyát, s fogják a következő két hétben a harmadikat és negyediket is.

Pitvaroson a hatos számot a Pitvarosi Művelődési Ház ablakában helyezték el. A községben december elseje óta minden nap más-más ház ablakába kerül az aznapi kivilágított szám, s zajlik ez egészen december 24-ig, így a község maga lett az idei élő adventi naptár.

Kiszomboron már az üzletek is csatlakoztak az ünnepi díszítéshez, Furulyásné Varga Borbála csodás karácsonyi horgolásokat készített, s a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai meggyújtották a második gyertyát is a templomkertben elhelyezett adventi koszorún.

Földeákon a második adventi gyertyát a vasárnapi szentmise keretében gyújtotta meg Laczkó István plébános és dr. Varga Károly gyógyszerész, települési képviselő,a Szent László parkban álló adventi koszorún. A Covid-19, azaz a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség a szokásos községi adventi rendezvénysorozat megtartására. A következő két vasárnap is a szentmisék keretében gyújtják meg majd a harmadik és a negyedik adventi gyertyát.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest