Térség

Kövegyen és Pitvaroson is osztanak Mikulás ajándékot, Királyhegyesen már járt is a Télapó

Az egyikben a 14, míg a másikban a 18 év alattiak és a 68 évnél idősebbek is kapnak ajándékot az önkormányzattól. Maroslelén pedig immár a Hóember is megérkezett a könyvtár udvarára.

A pitvarosi önkormányzat Mikulás ajándékot juttat ki minden helybélinek, aki betöltötte a 68-ig életévét… A hamarosan minden érintettnek házhoz szállítandó csomagban fejenként két darab az önkormányzat által készített mosható szájmaszk és egy energiatakarékos led izzót találnak majd.

Az önkormányzati és intézményi dolgozók valamint a képviselő-testület nevében ezzel kívánnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet mindenkinek.

Vasárnap délután a manók segítségével fogja eljuttatni ajándékait a Mikulás a Pitvaroson élő, 14 év alatti gyerekeknek. A csomagok elkészítésében segítségére volt a pitvarosi önkormányzat, a Nagyboldogasszony Plébánia, az Együtt a Romákért Egyesület Csongrád-Csanád megye.

Kövegyen a „koronavírus” járvány okozta veszélyhelyzet miatt elmarad a már hagyományossá vált Mikulás ünnepség, de a Mikulás minden gyermek részére hozott egy-egy csomagot, amely átvehető a könyvtár épületében – a járványügyi előírások betartása mellett.

A kövegyi önkormányzat a Mikulás ajándék mellé minden 18 év alatti gyermek részére egyszeri 5.000 (azaz ötezer) forint települési támogatást nyújt. A támogatás mától, azaz december 4-étől vehető át ügyfélfogadási időben, az önkormányzat házipénztárában.

Maroslelén a helyi könyvtár udvarába megérkezett a Hóember is, mely így a világító rénszarvasok, a Betlehem, a karácsonyfa és az adventi koszorú mellett emeli az adventi/karácsonyi ünnepkör hangulatát.

El ne felejtsék, ha este 5-kor ismét lesz adventi gyertyagyújtás, melyet online közvetítenek majd a Maroslelei Könyvtár hivatalos Facebook oldalán.

A Királyhegyesi Napsugár óvodába pedig már ellátogatott a Mikulás (A címlapképen). A gyerekek lelkesen és verssel fogadták.