Térség Top

Rénszarvascsalád költözött a maroslelei könyvtár udvarára

Egy háromtagú, világító rénszarvas családdal bővül a Maroslelei Könyvtár udvarán lévő adventi/karácsonyi életkép. Pénteken délután 5-kor gyújtják itt meg a második adventi gyertyát, ezt online lehet majd megnézni.

Már nem csak az adventi koszorú, a a Maroslelei Zengő Óvoda udvarából ideérkezett, Bozsóné Barta Ágnes intézményvezető által felajánlott karácsonyfa és a csodaváró Betlehem díszíti a Maroslelei Könyvtár egyébként kerítéssel nem határolt udvarát, hanem az a háromtagú rénszarvas család is, mely tagjai esténként szintén világítanak, így emelve az ünnep fényét, s idézve fel a téli évszak és az év legszebb, legmeghittebb családi ünnepét.

Az első adventi gyertyát a Gyertyafényes Adventi Esték keretében már pénteken meggyújtották, igaz csak online lehetett követni. Ha akkor lemaradt róla, most itt pótolhatja.

A könyvtár udvara az adventi, karácsonyi hangulatot idézi. Fotó Maroslelei Könyvtár

A második adventi gyertyát a község képviselő-testülete tagjai december 4-én azaz holnap, pénteken délután 5-kor gyújtják majd meg. A Maroslele Könyvtár Facebook oldalán ezt is élőben közvetítik majd.

A községben egyébként egy másik közterületi karácsonyfát is felállítottak, mégpedig egy óriás tizenhárom méter magas fenyőt a községháza előtti téren a helybéli Páger István adományának köszönhetően. Ezt a fát az adományozó kertjéből emelték ki, s szállították a főtérre.

A harmadik fenyőfát pedig a Maroslelei Általános Iskolának ajánlotta fel az egyik maroslelei lakos. A Maroslelei Zengő Óvodának pedig van egy kisebb fája amit ők állítottak és díszítettek fel, így ide nem is kellett fenyőt kérni