Térség Top

Migránsokra figyelmeztetett a maroslelei polgármester

Drimba Tibor azután posztolta ki a figyelmeztetést, hogy a közelmúltban tíz migráns fedeztek fel a község külterületén, az ártérben. A térképen piros vonalak jelzik a határsértők várható felbukkanásának irányait.

A makói járásban szokatlan bejegyzést tett közzé a minap Drimba Tibor, Maroslele polgármestere. A faluvezető arra kér mindenit, hogy a közelmúltban a község külterületén felbukkant határsértők miatt körültekintően közlekedjen, ha idegen személyeken vagy autó(ka)t pillantanak meg, jelezzék az a folyamatosan járőröző rendőröknek vagy polgárőröknek.

A polgármester egészen pontosan azt írta: „Tisztelt Maroslelei Lakosok! Mind a rendőség munkatársa, mind pedig lakossági jelzés alapján szeretnénk felhívni a figyelmét mindenkinek a következőre:

Az elmúlt napokban az ártérben 10 migránst véltek felfedezni az azonnal hívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrök intézkedtek a határsértőkkel szemben.

Az útvonaluk alapján az Ószegedi úton, illetve a településünk Óföldeák felőli oldalán is megjelenhetnek.

Ezért arra kérünk mindenkit, hogy kellő körültekintéssel közlekedjünk és idegen autó vagy személyek láttán jelezzük (azt) a rendőrségnek vagy a polgárőrségnek, akik folyamatosan járőröznek.

A polgármester közzétette a polgárőrség 06-30-6216236-os, illetve a rendőrség 06-20-209-5334-es telefonszámát.

Az eredeti poszt

***

Maroslele térségébe egyébként megjelentősen ritkán jutnak el a zöldhatáron átjutó határsértők. Őket jellemzően legkésőbb már községgel délről szomszédos Klárafalva, illetve Ferencszállás külterületén elfogják, de akadt migráns már a Maroslelétől keletre fekvő Óföldeák külterületén is.