Térség Top

Készülnek a Mikulásra a királyhegyesi ovisok

Pénteken maga nagy szakállú Télapó lepi meg – a koronavírus járvány miatt csak távolról és a szabadan – a királyhegyesi óvodásokat, akik azonban máris kaptak egy nem mindennapi ajándékot.

Szorgalmasan készülnek a nagy napra, azaz a Mikulás ünnepségre a királyhegyei Napsugár Óvodában a gyerekek és a felnőttek is, s holnap találkoznak is a Télapóval, lévén, hogy december 6-a az idén vasárnapra esik, s aznap otthonra viszi majd a jó gyerekeknek a finom édességekkel megtöltött csomagot (és a kevésbé jóknak egy kis virgácsot is).

Az óvoda és az ovisok a héten azonban már kaptak egy nagy-nagy, mindenki által használható ajándékot, egy szekrényt.

– Jótékonysági gesztusként kaptuk ajándékba ezt a szép, színes szekrényt – árulta el érdeklődésünkre Németh Angéla. A királyhegyesi Napsugár Óvoda vezetője elárulta, hogy számos alkalommal érkezett hozzájuk jótékonysági adományt, de ekkora méretűt még sosem.

– A helyi boltoktól gyakran kapunk kisebb dolgokat, édességeket, a gyerekek nagy-nagy örömére. A Csizmás Adél asztalostól most kapott szekrényben a játékokat helyezzük majd el. Ennek a szekrénynek lesz még egy része, egy asztal, melyet a szekrény szállító kisautóval nem tudták kihozni. Az adományozónak rokonai élnek Királyhegyesen, innen eredt az ötlete, hogy segítsen az óvodánknak. Nem először tette, a székeinket is ő javította meg – tette hozzá Németh Angéla.

navigate_before
navigate_next

A királyhegyesi ovisok egyébként egész héten a pénteki Mikulás ünnepségre készültek, zavartalanul, hiszen az intézményt eddig szerencsére elkerülte a koronavírus járvány.

– Szigorúan betartjuk a járvánnyal kapcsolatos előírásokat, s zavartalanul megtartjuk a nevelési tervben szereplő foglakozásokat, névnapi köszöntőket. Az egészséghetet kiegészítettük azzal, hogy a gyerekeknek – az ő kis nyelvükön – megmagyaráztuk a járványhelyzetet, a teendőket, azaz kiemeltük a kézfertőtlenítő, a maszk használatát, s az egészséges, vitaminban gazdag étkezés jelentőségét. Ezen a héten pedig a Mikulásra készülünk. Ő pénteken személyesen látogat el az óvodába, a gyerekek a feldíszített udvari pavilonban találkoznak majd vele, de a Mikulás is megtartja majd a védőtávolságot, azaz nem érintkezik a gyerekekkel. De azok megkapják majd a szülők által összeállított Mikulás-csomagokat – árulta el a részleteket az óvodavezető.

A Télapót a gyerekek rövid versikével énekkel lepik majd meg, ezzel viszonozva a látogatását, s a puttonyából előkerülő ajándékokat.