Számos fejlesztés megvalósítására kerülhetett sor a Hódmezővásárhelyi SZC Makó Návay Lajos Technikum és Kollégiumban, amelyek nemcsak a főépületet, hanem a Bajza utcai telephelyet is érinti.

Kincses Tímea portálunknak elmondta: a főépületben a távfűtés korszerűsítése vált időszerűvé, egy modern hőközpontot alakítottak ki, több mint 7 millió forint értékben.

– Ez lehetővé teszi a fűtés szabályozását, illetve az egyenletes hőmérséklet biztosítását az épületben – mutatott rá az igazgató.

Továbbá közölte: a főépületben a másik jelentős fejlesztés a kereskedelem ágazathoz kötődik, hiszen – idézte fel – lassan száz éve képeznek az iskolában kereskedőket.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a versenyeken kiváló eredményeket érjünk el és hiteles környezetben oktassunk, ezért a kereskedelmi taniroda fejlesztésére került sor – emelte ki Kincses Tímea. Mint elárulta: újabb hat, modern pénztárgépet üzemeltek be, amely véleménye szerint szintén támogatja azt, hogy a szakképzés egy minőségi szintet tudott lépni. Ezek segítségével valós, hiteles környezetet tudnak biztosítani a tanulók számára.

A Bajza utcai épületben egy alapfémműhelyet tudnak átadni a diákoknak, amely azért nagyon fontos, mivel az iskolában a gépészet és a specializált gép- és járműgyártás ágazatok kiemelt szerepet kapnak, hiszen több szakmában képzik a jövő szakembereit; mechatronikai technikus, gépi és CNC forgácsoló, hegesztő, karosszéria lakatos szakmákat – húzta alá Kincses Tímea, aki a modern eszközök fontosságára is felhívta a figyelmet.

Asztali marógép, esztergagép, állványos fúrógép és gépi csiszoló, köszörűgép, lemezvágó olló és 16 főre 8 kétszemélyes munkapad is kialakításra került – hangzott el.

– A Bajza utcai telephely korszerűsítése már évekkel ezelőtt elkezdődött, amikor a termeket rendbe hoztuk; festésre, az ajzat felújítására, új bútorzat vásárlására került sor – idézte fel Kincses Tímea. Közölte: most a fűtési rendszer korszerűsítésének első lépéseként két kazánt üzemeltek be, így a fűtés ott is biztonságosabb és modernebb lett, továbbá elindult egy építkezés, ennek oka, hogy a szakképző iskolai tanulók létszáma folyamatosan növekedett, felnőtteket is oktatnak, illetve felnőttképzés keretében tanfolyamokat is szerveznek, ennek következtében pedig 3 új tantermet alakítanak ki.

– Nagyon hálásak vagyunk a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumnak, hogy ezeket a fejlesztéseket lehetővé teszi a számunkra – hangsúlyozta az igazgató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest