Térség Top

Kövegyen most pótolták a vihar által tönkretett buszmegállót

Vagy három éve teljesen tönkretette a vihar a kövegyi Árpád utcai fedett buszmegállót. Az önkormányzat most nagyobbat és szebbet építtetett a helyére. Aki itt vár buszra, azt ezentúl nem süti a nap, de az eső és a szél sem éri majd.

Az Árpád utcában helyére került az új buszmegálló, melyet a kövegyi önkormányzat a saját bevételeiből készíttetett el Panyor István egyéni vállalkozóval. A régi buszmegálló egy vihar következtében évekkel ezelőtt tönkrement, s ezt mostanra sikerült pótolni.

A fedett buszmegállót, egyébként egy traktorra szerelt villa segítségével az azt szállító pótkocsiról öten tették és szerelték a helyére.

navigate_before
navigate_next

Így került a helyére az Árpád utcai új fedett buszmegálló. Fotó: Kövegyi önkormányzat

– Úgy három éve egy nagy vihar tette tönkre azt a fedett, Árpád utcai buszmegállót, mely helyére most egy nagyobbat és szebbet állíttattunk – mondta érdeklődésünkre Galgóczkiné Krobák Mária. Kövegy polgármestere azt is elmondta, hogy a buszmegálló négyszázharmincezer forintos árát a községi önkormányzat önerőből, azaz nem pályázati forrásból biztosította.

A falu főutcáján egyébként összesen hat fedett buszmegálló is található, kettő-kettő a falu szélén, kettő pedig a falu közepén, a templom közelében áll, egymással majdnem szemben. Eddig a Makó felől érkező busz első megállójából hiányzott a fedett buszmegálló.

– Az új buszváró hasonlít ugyan a korábbihoz, de egy picikével nagyobb és szebb, mint azt előző volt. Különösebben nem kellett megterveztetnünk, megbeszéltük a vállalkozóval, hogy milyet szeretnénk, ő pedig ennek megfelelően legyártotta azt – tette hozzá Galgóczkiné Krobák Mária, a község polgármestere.