Apátfalván a szentmise részeként gyújtották meg az első adventi gyertyát, Földeákon az óvodások díszítették fel a község fenyőjét, Kiszomboron az adventi koszorú a templomkertben, a rénszarvas, angyalka és a világító házak (a képen) a helytörténeti gyűjtemény mellett láthatók. Maroslelén online gyújtották meg a gyertyát a könyvtár adventi koszorúján.

Apátfalván a vasárnapi szentmise keretében gyújtotta meg az első adventi gyertyát, azaz Hit gyertyájának lángját Kiszely Jánosné alpolgármester, Nándori Gábor települési képviselő és Szekeres Ferenc polgármester. Az adventi koszorú a megszokott helyen, azaz idén is a székelykapunál áll.

Apátfalva

Kiszomboron két helyszínen is megkezdődött az advent, a templomkertben, azaz a szokott helyszínen helyezték el az adventi koszorút, illetve a helytörténeti gyűjtemény mellett állították fel a Takács Diána által tervezett s kivitelezett adventi – karácsonyi élőképet. A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagsága minden kiszomborinak azt azt kívánja, hogy az ünnep hozzon mindenki lelkébe melegséget, várakozást, békességet.

Kiszombor

Földeákon is két, igaz igencsak közeli helyszínen látható a karácsonyfa, az adventi koszorú, a Betlehem, illetve más, az ünnepkörhöz csatlakozó állatfigurák. A művelődési ház mellett álló községi fenyőre a Gyermekmosoly Óvoda gyermekei és munkatársai saját kézzel készített díszeiket is elhelyeztek. A község karácsonyfájára egyébként bárki elhelyezhet díszt, akár egy szívhez szóló üzenettel kiegészítve! Mindet szívesen fogadják.

Földeák

A Maroslelei Könyvtár csodaváró Betleheme a könyvtár udvarán tekinthető meg. Az első adventi gyertyát a Gyertyafényes Adventi Esték keretében már pénteken meggyújtották, igaz csak online lehetett követni.

A maroslelei Betlehem

Ha akkor lemaradt róla, most itt pótolhatja.

A második adventi gyertyát a község képviselő-testülete tagjai december 4-én azaz pénteken délután 5-kor gyújtják majd meg. A Maroslele Könyvtár Facebook oldalán ezt is élőben közvetítik majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest