Térség Top

Élő adventi naptárt kezdeményeznek Kiszomboron, Nagyéren és Pitvaroson

Kiszomboron, Nagyéren, Pitvaroson élő adventi naptár, ablakdíszítést kezdeményeztek, Óföldeákon gyermekrajzversenyt hirdettek, a maroslelei iskola pedig a Máltai Szeretetszolgálattal közösen gyűjt könyveket gyermekjátékokat az idei adventben.

Szó szerinti háziversenyt indított a kiszombori önkormányzat képviselő-testülete, mely „Adventi ablak” címmel hirdetett szépségversenyt a helybéliek otthonaiban kialakított adventi ablakok között. Az ízlésesen, szépen (bárhogyan) feldíszített adventi ablakokról készült fényképeket a kiszomborface@gmail.com e-mail címre kérik elküldeni, névvel, címmel, illetve annak tudomásulvételével, hogy a fényképet közzé fogják tenni. A versenymunkákat december 20-ig várták, azt követően község közösségi Facebook profilján hirdetnek majd eredményt. A nyertes díja egy 3 ezer 500 forintos ajándékkosár, amelyet személyesen eljuttatnak számára.

A Maroslelei Általános Iskola részt vesz a Pont Velem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat közös Mosoly Manók jótékonysági akciójában. Az akció lényege, hogy a diákok december 2-ig egy dobozban beviszik a suliba a megunt, de még használható játékaikat, s azokat majd a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

Nagyéren, a helybéli Futaki Edit állt elő az élő Adventi naptár ötletével. A községben december 1.-je és december 24.-e között díszítik fel a lakóházak ablakait, a község Facebook oldalán minden nap értesíteni fogják az érdeklődőket, hogy melyik ház ablakát díszítik fel, s azokban bárki a helyszínen is gyönyörködhet, de az ablakokról készült fényképeket a község oldalán is közzé fogják tenni.

Pitvaroson a helyi művelődési ház Facebook oldalán vagy messenger üzenetben várják azok jelentkezését, aki részt vennének a helyi élő adventi naptárba, azaz vállalnák, hogy december 1-je és december 24-e között egy-egy napra a hónap aktuális napját mutató, világító számot helyeznek el az ablakukban. A szervezők kérik, hogy a világító számokról küldjenek képet, ezeket a Pitvarosi Művelési Ház Facebook oldalán közzé is teszik.

Óföldeákon a gyerekek számára hirdetett adventi rajzpályázatot a községi önkormányzat, a rajzokat még ma lehet eljuttatni a községházára vagy annak postaládájába. A rajzokból a közösségi ház ablakába készül adventi naptár, a rajzok alkotói pedig kisebb ajándékot kapnak aznap, amikor a saját rajza nyílik ki. A rajzokra egyébként a község Facebook oldalán szavazni is lehet, az első három legtöbb voksot kapó rajz készítőjét különdíjjal jutalmazzák.