Térség Top

Drimba Tibor: Nem játék a koronavírus!

Maroslele polgármesterénél pénteken mutatta ki a teszt, hogy elkapta a koronavírust. Azt írta: nagyon nehéz hétvégén van túl és fogyott is.

– Első kézből számolhatok be a Covid-19 vírus okozta betegségről. Nem játék! Az elmúlt 3 napom elég nehéz volt, sok tünet egyszerre jelentkezett. De most már talán kifelé megyek belőle… A családom hál istennek tünetmentes, amennyire lehet kerüljük egymást. Mindenki karanténba van tíz napig. Nagyon jó érzés az a több száz megkeresés, felajánlás amit kaptunk, hogy ki miben tudna segíteni! Ismét érezhettem a közösség erejét, mint ahogyan mások is, ha bajba kerültek! Csodálatos emberek! Amíg beteg vagyok, addig a polgármesteri feladatokat az alpolgármester úr látja el. De a testülettel is ugyanúgy megbeszélünk mindent egy közös csoportban, ami fontos. Most a legfontosabb, hogy mielőbb gyógyuljak és mihamarabb visszatérjek a munkába! Mindenkinek hálásan köszönünk mindent! Vigyázzunk magunkra és egymásra! – írta érdeklődésünkre.

A maroslelei az első és remélhetően az utolsó polgármester a makói járásban, aki elkapta a koronavírust, mely egyébként szinte mindegyik kistelepülésen megjelent már.

***

Koronavírusos beteg több Makó környéki kistelepülésen is volt, illetve van. Csütörtökön immár a harmadik királyhegyesiről derült ki, hogy koronavírusos. Az érintett hölgy ezt maga tette közzé egy Facebook bejegyzésben. A községben egyébként korábban két személyről, anyáról és lányáról derült ki, hogy elkapták a koronavírust, ők – állapotuk miatt –, kórházba is kerültek vele. Földeákon az október 23-i hosszú hétvégén már ketten is jelezték a helyi önkormányzatnak, hogy elkapták a koronavírust. Az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kapcsolatos veszélyhelyzet miatt november 19. és november 23-a közötti időszakra rendelte el a Földeáki Gyermekmosoly Óvoda Süni csoport számára a rendkívüli szünetet. (Ez onnan derült ki, hogy a Sipos Csabáné intézményvezetőnek írt hivatalos határozatot közzétették az önkormányzat hivatalos Facebook oldalán. De a földeáki bölcsődét is csak a minap nyitották újra. Az intézményt a dolgozóik koronavírus gyanúja zárták be.

Hajnal Gábor polgármester pedig azért vonult önkéntes karanténba november 16-án, mert közeli hozzátartozójáról derült ki, hogy koronavírusos. Földeák polgármestere a múlt pénteken állt ismér munkába, két negatív teszt után.

Korábban már volt igazolt koronavírusos megbetegedés a makói járás többi kistelepülésén is. A második hullámban: Nagyéren egy kilenctagú család, Pitvaroson két diák kapta el, és Maroslelén is volt már beteg. A Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre.

A települési önkormányzat, illetve a városok és falvak falu vezetése egyébként hivatalos adatokat nem kapnak a helyi koronavírusos betegek számáról. Az csak akkor derül ki, ha valaki az önkormányzat segítségét kéri a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz.