Térség Top

Ma reggel ismét munkába állt a földeáki polgármester

Hajnal Gábor tegnap este kapta meg a második Covid tesztje negatív eredményét, így ma reggel ismét munkába állt, s átvette a község irányítását Tóth Imre alpolgármestertől.

Mint arról korábban beszámoltunk, november 16-án vonult önkéntes karanténba Hajnal Gábor, polgármester, miután egy közeli hozzátartozójának pozitív lett a Covid-19 tesztje. Ő egyébként a makói térségben az első olyan faluvezető, aki – ezen a módon – érintett a koronavírus tavaszi hulláma óta. Hajnal Gábor tegnap délelőtt még azt közölte a földeákiakkal, hogy a határozatban elrendelt karantén időszaka aznap éjfélkor lejár. Tudatta, azt is, hogy dr. Pénzes Erzsébet háziorvos tanácsára – és a közreműködésével – kértek tesztelést a fertőzés teljes kizárása érdekében. Egyébként eleddig semmilyen tünet nem jelentkezett nála. A tesztelést november 25–én azaz szerdán Szegeden végezték el nála, mivel megkérték, hogy keresse fel a Szilágyi utcai tesztállomás. A gyors teszt negatív eredményt hozott, de a tesztet meg kell erősíteni PCR teszt eredményével. Mint arról tájékoztatták PCR teszt eredménye 3-5 nap alatt készül el.

Csakhogy mégsem kellett neki ennyi időt várnia, tegnap este megkapta az eredményt, mely szintén negatív lett, azaz nem mutatott ki a szervezetében koronavírust, így ma reggel ismét munkába állt, így visszavette a falu és a közös hivatal vezetését az őt eddig helyettesítő Tóth Imre alpolgármestertől.

A polgármester által közzétett teszteredmény. (A személyes adatokat mi takartuk ki.)

Hajnal Gábort egyébként az önkéntes karantén alatt – ha személyesen nem is – telefonon, vagy internetes üzenetben el lehetett érni.

A faluvezető egyébként előkészítette, s a helyi képviselő-testület tagjainak ki is küldte azokat a határozati javaslatokat – kikérve a véleményüket – melyekről most ő dönthet. (A testület ha nem lenne koronavírus járvány, egyébként a jövő hét elején ülne össze).