Térség Top

Elkapta a koronavírust Maroslele polgármestere

Drimba Tibornál – a családjában egyedül – jelentkeztek a tünetek és a tesztje is pozitív lett, karanténban van. A faluvezetői teendőket Schultz János alpolgármester vette át. Óföldeákon is lett egy beteg.

A tegnap délután jelentkező tünetek miatt, ma délután Szegeden elvégeztek rajtam is Covid gyorstesztet. Az eredmény pozitív. Egyedül nálam jelentkezett a családból, de természetesen mindannyian karanténba kerültünk. A betegségem ideje alatt a polgármesteri feladatokat Schulcz János alpolgármester úr látja el. Bízva a mielőbbi gyógyulásomban, kívánok mindenkinek nagyon jó egészséget! Vigyázzunk egymásra! – közölte Drimba Tibor, Maroslele polgármestere, aki egyedüli településvezető a Makói Járásban, aki igazoltan koronavírusos lett.

Hajnal Gábor a szomszédos Földeák polgármestere is volt már tegnap éjfélig önkéntes karanténban, miután közvetlen családtagjánál is megjelentek a tünetek.

A községvezető távollétben szintén az alpolgármester, azaz Tóth Imre vette át a faluvezetői teendőket. Hajnal Gábor ma állt ismét munkába a községházán, miután tegnap késő este megérkezett a második teszt eredménye, mely negatív lett.

Közben Óföldeákon is lett koronavírusos beteg, erről Simonné Sinkó Erika polgármester tájékoztatta a helybélieket. Felhívta mindenki figyelmét, ha valaki igazoltan koronavírusos lett, az tájékoztassa mihamarabb, hogy az önkormányzat, a falugondnok és házi gondozó révén segíteni tudjon neki a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban.

***

Koronavírusos beteg több Makó környéki kistelepülésen is volt, illetve van, Tegnap Immár a harmadik királyhegyesiről derült ki, hogy koronavírusos. Az érintett hölgy ezt maga tette közzé egy Facebook bejegyzésben. A községben egyébként korábban két személyről, anyáról és lányáról derült ki, hogy elkapták a koronavírust, ők – állapotuk miatt –, kórházba is kerültek vele. Földeákon az október 23-i hosszú hétvégén már ketten is jelezték a helyi önkormányzatnak, hogy elkapták a koronavírust. Az Oktatási Hivatal a koronavírus megjelenésével kapcsolatos veszélyhelyzet miatt november 19. és november 23-a közötti időszakra rendelte el a Földeáki Gyermekmosoly Óvoda Süni csoport számára a rendkívüli szünetet. (Ez onnan derült ki, hogy a Sipos Csabáné intézményvezetőnek írt hivatalos határozatot közzétették az önkormányzat hivatalos Facebook oldalán. Ez azt jelentette, hogy a gyerekek elhelyezéséről a szülőknek csupán három munkanapra kell(ett) gondoskodniuk, november 21. és november 22. ugyanis szombat és vasárnap volt, ezeken a hétvégi napokon pedig egyébként sem működött az intézmény. De a földeáki bölcsőde is csak a minap nyitották újra. Az intézményt a dolgozóik koronavírus gyanúja zárták be. Korábban már volt igazolt koronavírusos megbetegedés a makói járás kistelepülésein. Nagyéren egy kilenctagú család, Pitvaroson két diák kapta el, és Maroslelén is volt már beteg. A Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre.

A települési önkormányzat, illetve a városok és falvak falu vezetése egyébként hivatalos adatokat nem kapnak a helyi koronavírusos betegek számáról. Az csak akkor derül ki, ha valaki az önkormányzat segítségét kéri a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz.