A községi fával közel egy időben felállították, majd tegnap estére fel is díszítették a Maroslelei Könyvtár karácsonyfáját, s az adventi koszorú is kész és a Betlehem is áll. Online lesznek követhetők a gyertyagyújtások.

Máris apró ajándékokkal hangolják az ünnepi hangulatra a Maroslelei Könyvtár olvasóit a bibliotéka dolgozói, pedig az első adventi gyertyagyújtás még csak vasárnap tartják. Fontos tudnivaló, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatot rendelkezések miatt a gyertyagyújtásokat online követhetik majd a helybéliek a könyvtár Facebook oldalán, illetve aki lemarad majd utólag ugyanitt tekintheti meg.

A községben egyébként két közterületi karácsonyfát is felállítottak, egyet a községháza előtti térre, míg a másik a könyvtár nyitott udvari részén áll, ugyanott, ahol korábban a falunapok megnyitóját is rendezték. Ez utóbbi fenyőfa a Maroslelei Zengő Óvoda udvarából érkezett ide, Bozsóné Barta Ágnes intézményvezető felajánlásaként.

A fenyőt már feldíszítették, ugyanúgy, ahogy az adventi koszorút is. Sőt még az élő közvetítést is kipróbálták.

Fotó: Maroslelei Könyvtár

A helybéli Páger István adományának köszönhetően áll a leendő közösségi karácsonyfa. Az adományozó kertjéből kivágott, s a főtérre szállított 13 méteres fa ünnepi díszben – fényfüzérbe és karácsonyi ajándékokkal feldíszítve — tündöklik a községháza előtt, hogy azt mindenki jól láthassa. Kivágásáról itt látható egy rövid videó.

Az idén egyébként a Maroslelei Könyvtár felhívására három fenyőfát is felajánlottak a helybéliek közösségi célra. A főtéri mellett kapta meg azt a könyvtár az  óvodától, melyet már muszáj kivenni helyéről. A harmadik fenyőfát a Maroslelei Általános Iskolának ajánlotta fel az egyik maroslelei lakos. Az idén azonban nem lesz fa az önkormányzatnál, miután a községházára amúgy sem lehet bemenni. Az óvodának pedig van egy kisebb fája amit ők fognak felállítani, feldíszíteni, így ide nem kellett kérni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest