Ország-világ

Nádasban találták meg az eltűnt bácsit a rendőrök, a polgárőrök és a katonák

A bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták, s ezzel megmentették az életét a rendőrök, a polgárőrök és a katonák annak az idős férfinak, akinek eltűnését hozzátartozói jelentették be a rendőrségi segélyhívó számán. A bácsit kórházba szállították. Fotó: police.hu.

A rendőrségre tegnap valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a nap során az egyedül élő férfi elhagyta otthonát és azóta nem tudják, hogy hol van. Családja ezért segítséget kért.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi vélhetőleg gyalogosan, Röszkéről Domaszék irányába távozhatott tanyájából, így megkezdték a terület átvizsgálását. A rossz látási viszonyok között, – szinte éjszakai sötétben – megkezdett kutatásban részt vettek a Magyar Honvédség rendőrséggel közös szolgálatot ellátó katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök is.

A férfi házától indult kutatás során, egy csaknem egy kilométerre lévő nádasban, 19 óra 30 perc körül megtalálták az idős embert, aki csaknem kihűlt. A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába és takarókba burkolták az idős embert, akit a mentők végük kórházba szállítottak.