Ország-világ

Szexuálisan zaklatta kislányát

A férfi szexuálisan zaklatta 11-12 éves kislányát, akit többször is bántalmazott. Kistestvérét is megverte. Bár szabadulni szeretne a letartóztatásból, de a Szegedi Ítélőtábla nem engedte ki.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla annak a terheltnek a letartóztatását, akit korábban a Szolnoki Törvényszék szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 14 év szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a vádlott 2017. február és 2017. december között rendszeresen szexuálisan zaklatta az akkor 11-12 éves lányát, továbbá több alkalommal bántalmazta nemcsak őt, hanem a nála két évvel idősebb fiúgyermekét is. A vádlott tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezen túl a vádlott büntetett előéletére, valamint a bűncselekmények huzamosabb időn keresztül történő elkövetésére figyelemmel, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények indokolták a vádlott letartóztatásának fenntartását.

A törvényszék ítélete ellen bejelentett védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.