Ország-világ

Verekedésbe torkolt a nőnapi rendezvény – videó

Csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy apa, fia és a fiú nagybátyja ellen, akik egy szóváltást követően fellökték, rángatták, majd megütötték a sértettet.

A vád szerint 2020 márciusában nőnapi rendezvényt tartottak Barcs egyik szórakozóhelyén, ahol a vádlottak is jelen voltak ismerőseikkel együtt. Az este során az apa egy ital kapcsán összeszólalkozott a sértettel, azonban tettlegességre ekkor még nem került sor.

A már ittas apa a hajnali órákban ismét megkereste a sértett férfit és a kávézó teraszára hívta megbeszélni a korábbiakat. A sértett már indulni akart haza, így követte a vádlottat, azonban a szórakozóhely bejáratánál kis idő múlva mindhárom vádlott támadólag lépett fel vele szemben. A férfi az agresszív vádlottak lökéseitől és ütéseitől el is esett, a teraszon lévők siettek segítségére, amikor a támadókat lefogták, ellökdösték közeléből és bemenekítették a kávézóba. A bántalmazást követőn a barcsi rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek és elszámoltatták a családtagokat.

A Kaposvári Járási Ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás alkalmazására, azonban apja és nagybátyja vonatkozásában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.