Az iskolából három csapat is a megyei döntőbe jutott a diákversenyen, ahol a legtöbb csapatot indító iskola különdíját is elnyerte a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium.

Pipisné István Ildikó portálunknak elmondta: a pénzügyi tudatosság fejlesztésének céljából a Privátbankár.hu Kft. Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! felhívással írta ki a versenyt a szakképzést nyújtó középfokú oktatási intézmények tanulói számára.

Mint felidézte, már nyáron meghirdették a versenyt, így tájékoztatást nyújtottak a szaktanároknak, ekkor pedig lehetőség nyílt megismerni, hogy milyen hasznos témákról lesz szó, amelyek a gyerekek mindennapi életében fontosak lehetnek, ezért is döntöttek úgy a kollégáikkal, hogy támogatják a diákokat abban, hogy mérettessék meg magukat.

– A verseny szervezői egy különdíjat ajánlottak fel annak az iskolának, amely a legtöbb csapatot indítja, szerencsére sikerült a kollégákkal úgy összefognunk, hogy 64 négyfős csapatot indítottuk, és ezzel mi lettünk az országban az az iskola, amely a legtöbb gyermeket nevezte erre a versenyre – hangsúlyozta Pipisné István Ildikó, aki továbbá hozzátette: a versenyen 9-13. évfolyamos tanulók vehettek részt.

Rámutatott arra is, hogy tudták, hogy nagyobb eséllyel indultak el a 13. osztályosok, végzősök, illetve a pénzügyi ágazaton lévők is előnnyel indultak, mégis arra biztatták a kisebbeket, a más ágazatokat tanulókat, hogy nézzék meg, milyen is ez a verseny, hiszen számukra is hasznos ismeretekkel, információkkal bír.

– A lebonyolítás koordinálása során találkozhattam olyan diákjainkkal is, akiket személyesen nem tanítok, nem ismerek. Nagyon jó volt látni, ahogy a tanulók együtt dolgoznak, meggyőzik egymást, érvelnek egy-egy megoldás mellett, s hogy az informatikusok, mechatronikusok is elgondolkoznak a pénzügyi, vállalkozási kérdéseken – emelte ki.

Aláhúzta: a laptop igazolta vissza, hogy érdemes volt ebben részt venni és mozgósítani az egész iskolát, hiszen ezáltal is látják a gyerekek, hogy ezért dolgoztak, illetve természetesen saját magukért is.

Felidézte továbbá, hogy három csapatuknak a megyei döntőbe is sikerült bejutni, ahol 2., 4., és 13. helyet értek el. Ennek kapcsán továbbá kiemelte: nem feltétlenül a végzősök kerültek be a megyei döntőbe; az egyik csapatuk 11-es tanulókból álló, logisztikus csapat volt.

– Ők nagyon büszkék lehetnek arra, hogy ők gyakorlatilag kívülállóként is ilyen szép eredményt értek el, hozzátéve azt, hogy a megyei döntőben a megye közgazdasági iskoláinak a tanulói vettek részt, egyedül mi voltunk azok, akik nemcsak közgazdasági profillal rendelkezünk, így véleményem szerint ez mindenképpen kiemelendő teljesítmény – fogalmazott Pipisné István Ildikó, aki kiemelte Horváth Erzsébet munkáját is, akivel közösen támogatták a csapatok felkészülését, amely nemcsak egy online teszt volt, hanem egy videokonferencián kellett a diákoknak számot adni tudásukról a megyei fordulóban.

Ádók Eliza Erika portálunknak elmondta: a megyei második helyezést szerezték meg csapatukkal, amely egyben az iskolájuk legjobb helyezése is volt, amelyre nagyon büszkék. Mint megtudtuk, szakmai felkészülést igényeltek számukra a verseny, de a tananyaguk nagyon sok tudást adott hozzá.

– Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt a versenyre nevezni, hiszen így gyakorlatiasabbá tehetjük tudásunkat, amit a tanórákon átadnak nekünk – emelte ki a Návay tanulója. Elárulta továbbá, hogy számukra a legjobb és legnehezebb feladat a videokonferencia volt, de jó volt csapatban dolgozni számukra.

A csapatuk tagjai: Ádók Eliza, Dékány Szimonetta, Pallagi Viktória és Szilvási Boglárka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest