Térség Top

Kész a mosdó és az udvari feljáró is a földeáki községházán

Hamarosan végleg befejeződik a földeáki községháza 30 milliós felújítása, mely kívülről és belülről is jól látszik. Plusz 932 ezer forintból új kaput is kapott az épület, mely többé nem lesz fehér színű és már az új stukkók is díszítik.

Az épület felújítására a földeáki önkormányzat – ahogy arról már többször beszámoltunk – a Magyar Falu Programban is pályázott, végül azonban mégis a Belügyminisztérium pályázatán nyertek rá harmincmillió forintot. A munkálatok az eredeti tervek szerint szeptember végére fejeződtek volna be, ám menet közben kiderült, hogy az épület Szent László tér felüli, egyébként eredeti, kapuja megérett a cserére, erről a helyi képviselő testület a legutóbbi ülésén döntött is. Az új, 8 centi vastag faajtó kilencszázhetvenkétezer forintba kerül. Ennek a költsége nem fért bele az épület felújítására elnyert összegbe. Az új ajtó magassága megegyezik a régivel, csak a nyíló része alacsonyabb. Az udvari rámpa mellett megújult a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén használható, kapaszkodóval is felszerelt mosdó is.

navigate_before
navigate_next

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A régi kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítették és már a járólapokat is leragasztották az udvar felőli mozgáskorlátozott feljáróra, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak, s hogy kerekesszékesek számára is könnyen használható legyen.

A legidőigényesebb munkát a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- illetve az alap infrastruktúra átalakítása jelentette, ehhez képest a gipszkartonozás csupán a kivitelező ujjgyakorlatának számított…