A rendőrök 162 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek tegnap Csongrád-Csanád megyében. A határsértők döntő többsége Szeged Járásban próbálkozott.

A járőrök november 22-én 0 óra és 24 óra között 26 esetben, összesen 155 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Röszke, Ásotthalom, Deszk, Mórahalom és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, marokkói, afgán, pakisztáni, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A készenléti rendőrök a polgárőrök jelzése alapján tegnap 22 órakor Szeged közigazgatási területén ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet, amelyet egy román állampolgár vezetett. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében öt, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfit találtak. Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrt pedig a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, vele szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest