Térség Top

Már áll a maroslelei óriás karácsonyfa

A 13 méteres ezüstfenyőt Páger István ajánlotta fel a községnek. A majdani karácsonyfát a kertjéből vágták ki, s állították fel a községháza előtti térre.

Bár a maroslelei adventi gyertyagyújtás az idén, a koronavírus miatti rendelkezések okán csak online lesz követhető, ám a községben – a helybéli Páger István adományának köszönhetően máris áll a leendő közösségi karácsonyfa. Az adományozó kertjéből kivágott, s a főtérre szállított 13 méteres fa hamarosan ünnepi díszben – fényfüzérbe és karácsonyi ajándékokkal feldíszítve — tündöklik, a községháza előtt, hogy azt mindenki jól láthassa. Kivágásáról itt látható egy rövid videó.

Az idén egyébként a Maroslelei Könyvtár felhívására három fenyőfát is felajánlottak a helybéliek közösségi célra. A főtéri mellett kapott egyet a könyvtár. A Maroslelei Zengő Óvoda ajánlotta az egyik fáját, azaz azt a fenyőt, melyet már muszáj kivenni helyéről. Ez az örökzöld kerül az adventi koszorú és a betlehem mellé. A harmadik fenyőfát a Maroslelei Általános Iskolának ajánlotta fel az egyik maroslelei lakos. Az idén azonban nem lesz fa az önkormányzatnál, miután a községházára amúgy sem lehet bemenni. Az óvodának pedig van egy kisebb fája amit ők fognak felállítani, feldíszíteni, így ide nem kellett kérni.

Az első adventi gyertyát november 27-én. azaz most pénteken gyújtják meg, a másodikat december 4-én, a a harmadikat december 11-én, míg a negyediket, azaz az utolsót majd december 18-án. A pénteki adventi gyertyagyújtásokat a Maroslelei Könyvtár hivatalos Facebook oldalán lehet majd követni, illetve – ha valaki elfelejtette – utólag visszanézni.

Így az idén mindenki maga, családja körében kortyolgathatja az ilyenkor szokásos forralt bort, kóstolgathatja majd a maga készítette/vásárolta csemegéket, így teremtve meg az ünnepi hangulat hátterét.