Makó

Online térre cserélte a próbatermet a Forgatós Táncegyüttes

Nem állt meg az élet a Forgatós Táncegyüttesnél a jelenlegi védelmi intézkedések kihirdetése után, hiszen a tavaszi időszakhoz hasonlóan ismét online próbákat tartanak, ráadásul egy interneten meghirdetett versenyen is képviseli a táncegyüttest Szilágyi Kenese.

Doktor László portálunknak elmondta: a vírushelyzetre való tekintettel, a kihirdetett időpontig a Forgatós Táncegyüttes is felfüggesztette a személyes találkozásokat, illetve az élő próbák is leálltak, de természetesen, ahogy tavasszal is, átálltak az online tanításra.

– Mint mindenki, én magam is nagyon rosszul fogadtam ezt, hiszen mi nagyon szeretünk együtt lenni, a gyerekek imádják csinálni a táncot, azért is járnak évek óta töretlenül. Persze mindenkit megdöbbentett, hogy ismét nem lehet, de abban reménykedünk, hogy most már nem lesz ez olyan hosszú, mint tavasszal volt – árulta el kérdésünkre Doktor László, hogyan is fogadták a hírt, továbbá bizalmát fejezte ki annak kapcsán, hogy az egy hónapot követően lehetőség lesz folytatni a próbáikat.

Mint kiemelte, minden táncosnak kiküldik a megfelelő elméleti és gyakorlati feladatokat, amelyeket meg kell oldaniuk és visszaküldeniük. Ezt ellenőrzik és javítják, és ha megvan, akkor újabb feladat következik.

Versenyek terén sem állt meg teljesen az élet a makói táncegyüttesnél, hiszen Szilágyi Kenese továbbra is versenyben van a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes online versenyén. Mint a táncegyüttes művészeti vezetőjétől megtudtuk, a versenyt meghosszabbították egészen december 5-ig, így továbbra is várják a támogató kedveléseket a palatkai férfitáncokat bemutató fiú videójára a Facebook-on.

 

Doktor László továbbá arról is beszámolt a Makó Híradónak, hogy a decemberi gálájukat le kellett mondaniuk, az új időpontot pedig március 20-21-re jelölték ki.

 

Borítókép: próbát tart a Forgatós Táncegyüttes (archív fotó)