Térség

Óföldeáknál is tartóztattak fel határsértőket szombaton

A rendőrök 48 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében – írja a a police.hu.

A járőrök 2020. november 21-én 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza és Óföldeák közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök az 55-ös főút 27-es kilométerszelvényében 2020. november 21-én 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy osztrák honosságú, szír állampolgár által vezetett kisteherautót. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.

Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A szír sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Forrás: police.hu