Társával együtt 10 millió darab, orvosi vizsgálatokhoz is használatos gumikesztyű szállításának ígéretével, közel 30 millió forinttal károsított meg egy céget az a férfi, akinek letartóztatására indítványozta az ügyészség.

A nyomozás eddigi adatai szerint a már többször büntetett 47 éves férfi, aki a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből idén augusztusban szabadult, október elején a társával együtt egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként összesen 317,5 millió forint értékben, 10 millió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti gazdasági társasággal.

A megrendelő idén október 14-én 27 millió  940 ezer forint előleget utalt át a gyanúsított számlájára, melyet a férfi felvett, majd a pénzt társával együtt a saját céljaikra fordították. A teljesítés időpontját ezután többször módosították, állításuk szerint a kesztyűket Ausztriából szerezték volna be, mely iránt azonban semmilyen intézkedést nem tettek, minthogy ez már a szerződés megkötésekor sem állt a szándékukban.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vonta felelősségre a férfit, akivel szemben fennáll a gyanúja, hogy a társával együtt más csalások elkövetésében is részt vett.

A férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelte. A letartóztatást elrendelő végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, azonban az ülésen a védő nem volt jelen, így a végzés nem végleges.

A férfi társa, akit a nyomozó hatóság mások sérelmére elkövetett csalások miatt már korábban kihallgatott gyanúsítottként, szintén letartóztatásban van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest