Bár sem a makói könyvtár, sem a múzeum nem látogatható, ám Lesznai Anna és a Habsburg Ottó életét bemutató tárlatok is megtekinthetők az otthoni karosszékből, az internet segítségével.

Az intézményben az elmúlt időszakban két nagyszabású kiállítási anyag volt látható, az egyik a Lesznai Anna, inspiráló találkozásai: Ady-Kaffka-József Attila művésztársak és barátok című, a másik a november 4-én megnyílt Életút örökség – Habsburg Ottó életét és munkásságát bemutató vándorkiállítás. A járványveszély súlyosbodása miatt az intézményt bezárták, csak a könyvkölcsönzést tudják bonyolítani a könyvtárépületén kívül.

Éppen ezért mindkét kiállításról készítek digitális változatot, hogy az érdeklődők az online térben is meg tudják tekinteni azokat.

A Lesznai Anna kiállításról Csengeriné Szabó Éva, múzeumpedagógus készített egy virtuális sétát. Ennek segítségével végig járható megtekinthető és elolvasható az életmű tartalma, sőt még a hatvani múzeumba is elkalauzolja az érdeklődőket. A vezetés nagyon egyszerűen használható, az ikonokra kell kattintani a tartalmakért, a helyiségek között a sárga alapon fekete nyilakkal lehet váltani, egyikből a másikba menni.

– Az életút – örökség Habsburg Ottó életét és munkásságát összefoglaló tárlatról Czibolya Kálmánnal készítettünk egy tárlatvezetést, melynek anyagát épp az egykori trónörökös születésnapján töltöttünk fel a közösségi oldalainkra. Ezen digitális tartalmakkal szeretnénk a látogatóinkkal tartani a kapcsolatot, és ellátni őket érdekes információkkal – közölte Szikszai Zsuzsanna a József Attila Könyvtár és Múzeum igazgatója.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest