A nem elhanyagolható összeget sikeres pályázatával nyerte el a pitvarosi önkormányzat. Rá is költik az ingatlanra, mely még napelemtáblákat is kap.

– A pályázatot a pedagógus szolgálati lakás energetikai felújítására nyújtottuk be a Magyar Falu Program kiírására – mondta érdeklődésünkre Radó Tibor.

Ebből az összegből végzik el az épület teljes hőszigetelését, cserélik ki az összes nyílászáróját, azaz az ajtókat és az ablakokat.

– De napelemtáblák kerülnek az épületre, s átgondoljuk az ingatlan jelenlegi fűtési rendszerét is – sorolta a majdani felújítás részleteit Pitvaros polgármestere. A munkálatok leghamarabb jövőre kezdődhetnek el.

***

A közelmúltban egyébként több alprogramban is döntöttek pályázatokról, ennek köszönhetően több mint százmillió forintot nyertek a makói járás egyes kistelepülései. Szám szerint a legtöbbet Kövegy. A Magyar Falu Program pályázataiban nemrég született döntés alapján Pitvaros összesen 15 millió forintot nyert a pedagógus szolgálati lakás fent részletezett energetikai felújítására, Maroslele 4 millió 700 ezer forintot az óvodaépület felújítására, Nagyér 46 millió forintot szintén az óvoda épülete felújítására,

Apátfalva 12 millió forintot a községháza telekommunikációs és informatikai hálózata felújítására, illetve a feladatellátáshoz szükséges eszközök megvásárlására, míg Kövegy 12 millió 6 ezer forintot a Faluház felújítására, 23 milliót a rendelőfelújítására, de szintén megnyerték a temetőfelújításra, illetve a falugondnoki busz lecserélésére beadott pályázataikat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest