A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 85 határsértővel szemben intézkedtek tegnap. A makói járás területén Kiszombornál és Csanádpalotánál jöttek.

A rendőrök november 18-án 0 óra és 24 óra között 10 esetben, összesen 70 határsértőt tartóztattak fel Szőreg, Kiszombor, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, algériai, szír, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két bolgár és egy román kamionban, összesen 14 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest