Összefogott az Angyalsóhaj Alapítvány és a Figyi Coffee egy nemes cél érdekében, hogy szebbé tegyék a nehéz élethelyzetbe került makói családok karácsonyát.

– Az a célunk, hogy minél több makói család karácsonyát szépítsük meg, és úgy gondoljuk, hogyha valamikor, akkor most nagyon nagy szükség van az adományokra, a támogatásra, hiszen az idei koronavírus-járvány nagyon sok makói családot hozott nehéz élethelyzetbe tavasszal, és most ősszel is, a második hullám begyűrűzésekor is – mutatott rá Varga Márta.

Az alapítvány kuratóriumának kommunikációért felelős tagja kiemelte, az ő évük is más volt mint a többi, a járványhelyzet miatt nem tudták megvalósítani a szokásos programjaikat, és új kezdeményezéseket sem sikerült megvalósítaniuk, mindemellett pedig – húzta alá Varga Márta – voltak örömteli pillanatok, a járványhelyzet pedig előhozta az emberekből a jóakaratukat és a segítőkészségüket, amiket tudtak továbbítani a makóiak felé. Ennek kapcsán példaként említette többek között a jótékonysági gála megszervezését, az élelmiszer-adományok gyűjtését és az ingyenes táborok megtartását.

Elárulta, ezeken az eseményeken számos fénykép is készült, amelyekből egy naptárat fognak készíteni, amelyből várhatóan néhány napon belül kézzelfogható példány lesz, és ennek értékesítésével szeretnének pénzadományt gyűjteni, amelyből nehéz élethelyzetbe került makói családok karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

Az értékesítés részleteit hamarosan közzéteszik, ennek kapcsán pedig magánszemélyeket és vállalkozásokat is szeretnének megszólítani, hogy hozzájáruljanak, hogy karácsonyi ajándékkal tudjanak kedveskedni a makói családok számára.

Varga Márta rámutatott: itt kapcsolódik össze a két szándék, amelyet örömmel vettek, köszönetüket kifejezve a Figyi Coffee csapatának és személyesen Csőke Norbertnek, hogy bevonták őket az adománygyűjtő akciójukba, és közösen fogják azokat eljuttatni.

– Azt gondolom, hogy ez az összefogás szép példája megint annak, hogy bajban igenis közösen kell gondolkodnunk, és nagyon örülünk annak, hogy ez a lehetőség számunkra adottá vált. Mi is az Angyalsóhaj Alapítvány támogatóit, szimpatizánsait arra biztatjuk, hogy ne csak a mi naptárunkból vásároljanak, hanem ha úgy tetszik, csatlakozzanak Norberték kezdeményezéséhez! Úgy gondolom, hogy így közösen olyan ajándékokat tudunk juttatni majd a makói családok részére, amire valóban szükség van – hangsúlyozta Varga Márta, aki közölte továbbá: a családok kiválasztásában segítségül hívják majd a szociális alapellátást, hiszen véleménye szerint a szakemberek tökéletesen tisztában vannak abban, hogy melyek azok a makói családok, akik most a legnagyobb segítségre szorulnak

– Immáron harmadik alkalommal indítottuk el a Figyi Coffee Mikulásgyárát, és mi is úgy érezzük, hogy ebben az évben nagyon-nagyon fontos a célzott segítség, amit most az Angyalsóhaj Alapítvánnyal tudunk elvégezni. Egyre-egyre nagyobbá nőtte ki magát a Mikulásgyár, és így érezzük azt, hogy pontosan arra a helyre fog eljutni az adomány, ahová szeretnénk, és ahol szükség van rá – fogalmazott Csőke Norbert.

A Figyi Coffee tulajdonosa és cégvezetője felidézte, a koronavírus első szakaszában, márciusban is kezdeményeztek családoknak gyűjtést, tartós élelmiszereket adományoztak az ENI-vel közösen.

A mostani akció során édességeket és mesekönyveket szerettek volna elsőként gyűjteni, de – mint elárulta – érkezett nemrégiben egy felajánlás egy szegedi étteremtől, akik ózongenerátort biztosítanának, ennek köszönhetően pedig mindent tudnak majd fogadni és azokat fertőtleníteni december 18-ig.

– Mostantól mindennemű ruhát és játékot is elfogadunk! Ezt nyitvatartási időben reggel 7-től délután 4 óráig a Figyi Coffee-ban tudják megtenni, mi pedig a fertőtlenítést követően az Angyalsóhaj Alapítvánnyal fogjuk koordinálni, hogy kihez fog eljutni – közölte Csőke Norbert.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest