Alig kezdték keresni, máris három közösségi fenyőt is felajánlottak a marosleleiek az adventi és karácsonyi ünnepre. A tavalyi adventi gyertyagyújtás. Fotó: Maroslelei Könyvtár

Bárki felajánlhatta a neki már útban lévő vagy fölöslegessé vált fenyőfáját a marosleleiek közül arra a célra, hogy azt a község központjában, közösségi területen felállítsák és feldíszítsék, a majdani adventi, illetve karácsonyi hangulat megteremtése érdekében.

A fenyő felajánlásait egyébként nem a polgármesteri hivatalban, hanem a maroslelei könyvtárban lehetett megtenni, s nagyon gyorsan hárman is jelezték, szívesen adják át a fenyőjüket a közösségi célra.

A lelei gyerekek lelkesen készültek tavaly is a Mikulásra és a karácsonyra

– Máris megvannak a fenyőfék, meg is köszöntük azokat a felajánlóknak – mondta érdeklődésünkre Molnárné Gál Szilvia könyvtáros. – Három fát is kaptunk felajánlásként. Az amelyik majd a falu fája lesz, most a hét végén fogják kivenni a helyéről. Öt méter magasat szeretnénk, de a mérete függ attól, hogyan tudják majd kiszedni. Ezt majd a főtéren állítják, s díszítik fel. A könyvtárnak a Maroslelei Zengő Óvoda ajánlotta az egyik fáját, azaz azt a fenyőt, melyet muszáj kivenni. Ez kerül majd az adventi koszorú és a betlehem mellé. Ez is nagy fa lesz, a magassága attól függ majd, hogy milyen talppal tudjuk biztonságosan felállítani, illetve kikötni. A harmadik fát pedig a Maroslelei Általános Iskolának ajánlotta fel az egyik maroslelei lakos. Az idén azonban nem lesz fa az önkormányzatnál, a községházára amúgy sem lehet bemenni. Az óvodának pedig van egy kisebb fája amit ők fognak felállítani, feldíszíteni, így ide nem kellett kérnünk – sorolta a felajánlott és meglévő fenyők elhelyezését.

A könyvtár udvarában egyébkén tavaly állítottak először karácsonyfát, s akkor is nagyon sok felajánlást kaptak, de akkora fákról, melyeket vagy a méretük, vagy az elhelyezkedésük (például a kerítés vagy a háztető közelsége) miatt nem tudták volna biztonságosan kiemelni a helyükről. Így a könyvtárnak tavaly egy kisebb fája volt.

– Az idén online adventez rendezünk a könyvtár udvarán, a tavalyin szereplő óvodások, iskolások készítette angyalkákkal különböző díszekkel díszítjük majd fel. Illetve minden héten meggyújtja majd valaki az adventi gyertyánkat. Akinek lesz kedve megnézni a szabadtéren álló fát, majd az is megteheti, s nyugodtan ráakaszthatja akár a saját díszét is. Ugyanitt állítjuk fel ismét a betlehemet is – árulta el Molnárné Gulyás Szilvia könytáros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest