Hétfőn és kedden a közfoglalkoztatottak és a szociálisan rászorultak maguk mehettek a csirkékért, mától pedig a nyugdíjasoknak viszik azokat házhoz.

Közel nyolcszáz, saját nevelésű csirkét oszt szét ezen a héten az apátfalvi önkormányzata a közfoglalkoztatottak, a gyermekvédelmi támogatásban részesülők, a 65 év feletti idősek és szépkorúak valamint a község hátrányos helyzetű lakosai között. A nyugdíjasoknak mától viszik házhoz a baromfiakat, a többiek hétfőn és kedden kerékpárral, babakocsival, szatyorral vagy zsákkal mentek a csirkéjükért.

A közfoglalkoztatottak állatokat nevelnek, növényeket termesztenek, így bőven jut mindenkinek a javakból. A községben nagyon jól működik az értékteremtő közmunka. Apátfalván nagyon jól tudják, hogy a közmunkásoknak nem csupán az a dolguk, hogy az utcát söpörjék, telente pedig a havat lapátolják. Ez is nagyon fontos, de az jóval hasznosabb, ha értéket állítanak elő.

Az önkormányzat ezért nem csupán a különféle üzemeiben készít eladható tárgyakat, hanem a saját földjén növényeket termeszt, illetve állatokat is tart. Ebben az évben már másodszor osztanak csirkét és ez a segítség nem az utolsó az idén, hiszen karácsonyra sertésállományuk egy részét is levágják és az elmúlt évekhez hasonlóan a feldolgozás után, darált húsból, kolbászból, hurkából körülbelül nyolcszáz ajándékcsomagot készítettnek.

Ezeket aztán – a hagyományok szerint a közfoglalkoztatottak, a gyermekvédelmi támogatásban részesülők, a 65 év feletti idős és szépkorú valamint a hátrányos helyzetű lakosok között osztják szét.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest