A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki hónapokon keresztül életveszélyesen fenyegette és ütlegelte a vele közös háztartásban élő, járásában erősen korlátozott volt feleségét. Egy ismeretlen nőt pedig minden előzmény nélkül megütött az utcán.

A vádirat szerint a nyugdíjas vádlott közös ingatlanban élt – szintén nyugdíjas- volt feleségével egy szegedi lakásban. A sértett életkorából és betegségeiből adódóan évek óta mozgásában erősen korlátozott volt, a vádlott által elkövetett cselekmények tekintetében védekezésre képtelennek minősül. A vádlott 2019 áprilisától októberig ittas állapotban rendszeresen azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megmérgezi, megfojtja, szétveri a fejét. Ezen túlmenően hetente legalább 2 alkalommal bántalmazta is az ágyban fekvő sértettet, megpofozta, megrugdosta. Előfordult olyan eset is, hogy a vádlott a sértett járókeretét elvette, megfosztva így személyi szabadságától. Az állandó félelemben élő sértett megbeszélte testvérével, hogyha nagy bajban van, akkor megcsörgeti telefonon, hogy értesítse a rendőrséget. Erre a vádlott figyelmetlenségét kihasználva az utolsó, 2019. október 8-án történt bántalmazás során lehetősége is nyílt. Ezt követően a sértett magánindítványt terjesztett elő a vádlott felelősségre vonására a rendőrségen.

Mindezeken túlmenően a vádlott 2019. július 12-én délután egy szegedi italboltban italozott barátnőjével, ahonnan viselkedése miatt kizavarták, mivel agresszíven lépett fel az oda betérőkkel szemben. Ezt követőn a vádlott az utcán, minden előzmény nélkül a gyalogos átkelő helynél megütött egy nőt, majd az annak védelmére kelőkkel is dulakodni kezdett, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva nekik.

A járási ügyészség a vádlottat minősített személyi szabadság megsértésének bűntettével, volt házastársa sérelmére személy elleni erőszakos fenyegetéssel elkövetett zaklatás bűntettével és garázdaság vétségével vádolja.

A korábban letartóztatásban, a vádemeléskor bűnügyi felügyelet  hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest