A Magyar Falu Program sikeres pályázatának köszönhetően tizenkétmillió forintból fejlesztheti az apátfalvi önkormányzat a községháza informatikai és telekommunikációs hálózatát.

– A pályázati felhívás a Faluházat a községházának, azaz a polgármesteri hivatalnak vette, így az nyert tizenkétmillió forintot a Magyar Falu Program pályázatán – árulta el Szekeres Ferenc. Apátfalva polgármestere hozzátette: – Az elnyert pénzből korszerűsíthetik az Apátfalvi Közös Hivatal informatikai- és telekommunikációs hálózatát. Illetve a feladatellátáshoz szükséges eszközöket is beszerzünk. Bár közbeszerzési eljárást nem kell kiírnunk, de nem valószínű, hogy az idén megvalósul a fejlesztés – részletezte a polgármester.

Szekeres Ferenc érdeklődésünkre elmondta, bár a korábbi testületi üléseken szó volt róla, egyelőre nem fejlesztették tovább a község hivatalos honlapját. Azaz nem kerültek fel a testületi anyagok, előterjesztések, de továbbra is napirenden tartják ezt a fejlesztést is.

Apátfalva egyébként több Magyar Falu Programos és egyéb pályázatot is nyert a közelmúltban, így 6 millió 75 ezer forintot szociális tűzifára a Belügyminisztérium pályázatán. A 315 erdei köbméter tűzifa már megérkezett, az november 27.ig lehet igényelni.

A Magyar Falu Program keretében pedig a közterület karbantartását szolgáló eszközökre, azaz erőgépek, munkagépek beszerzésére 8 millió 556 ezer 120 forintot nyertek. A traktorra, pótkocsira, talajmaróra, és tárcsára az árajánlatkérőket még régen kiküldték, s kiválasztották a legjobb árajánlatot adó céget.

Ezeket az eszközöket hamarosan a községbe is szállítják.

Hátra van még a piac kiegészítő támogatásával kapcsolatos támogatás elbírálása, mely eredményét még várja az apátfalvi önkormányzat…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest