A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az Ausztriában élő szlovák, bosnyák és szerb férfival szemben, akik illegális határátlépők Bécsbe történő csempészésében állapodtak meg.

A vádirat szerint az Ausztriában élő és egy munkahelyen dolgozó három férfi 2019. év nyarán állapodott meg ismeretlen megbízójukkal abban, hogy 8 illegális határátlépőt csempésznek a magyar-román határ területéről Bécsig 1600 euró, azaz körülbelül félmillió forint ellenében. Megállapodásuknak megfelelően a vádlottak egy-egy autót és kisbuszt béreltek, majd 2019. augusztus 24-én az esti órákban léptek Magyarország területére és a 43-as főút magyar-román határszakaszához hajtottak. Itt a megbízásnak megfelelően nyolc, magát bangladesi állampolgárnak valló személyt vettek fel a kisbuszba éjfél körül Az illegális határátlépőket Románia területéről a vádlottak ismeretlen bűntársai vezették át a zöld határon keresztül Magyarország területére.

A vádlottak a kisbusszal, valamint az azt felvezető autóval elindultak Ausztria irányába, de rövid idő elteltével a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrizték az autókat. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az illegális határátlépők az ország területére történő belépéshez, illetőleg az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészséggel egyezséget kötő és a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest