Hajnal Gábor egyik közeli hozzátartozója pozitív koronavírus tesztje miatt vonult önkéntes karanténba. A polgármesteri jogkört ez alatt az idő alatt Tóth Imre alpolgármester gyakorolja.

Mától, azaz november 16-tól egy közeli hozzátartozója pozitív Covid-19 tesztje miatt karanténba kell vonulnia Hajnal Gábornak, Földeák polgármesterének.

– Jelenleg tünetmentes vagyok, remélem hogy a 10 nap karantén után ismét munkában tudok állni. Tóth Imre alpolgármester úr viszi továbbiakban az ügyeinket – teljes hatásköröm birtokában – közölte a polgármester. Hajnal Gábor arra kér mindenkit, hogy bármilyen, az önkormányzatot illető ügyeikben Tóth Imre alpolgármestert illetve a képviselő-testület tagjait keresse. Amennyiben szükségesnek ítélik, természetesen őt is felhívhatják telefonon.

A községvezető mindenkit arra kér, hogy vigyázzon magára, szeretteire és embertársaira.

Hajnal Gábor a makói térségben az első faluvezető, aki – ezen a módon – érintett a koronavírus tavaszi hulláma óta.

A koronavírus azonban nem most jelent meg először Földeákon, hiszen az október 23-i hosszú hétvégén már ketten is jelezték a helyi önkormányzatnak, hogy elkapták a koronavírust. A földeáki önkormányzat, illetve a falu vezetése egyébként – ahogy az összes más település vezetése, önkormányzata — hivatalos adatokat nem kap a helyi koronavírusos betegek számáról. Az csak akkor derül ki, ha valaki az önkormányzat segítségét kéri a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz.

Korábban már volt igazolt koronavírusos megbetegedés a makói járás kistelepülésein. Nagyéren egy kilenctagú család , Pitvaroson két diák kapta el, és Maroslelén is volt beteg. A Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre.