Alaposan megváltozott nemrégiben a nagylaki önkormányzat hivatalos weboldala. Nem csak kinézetre, de tartalmában is megújult.

Nagylak megújult honlapjába belelapozva a a községről, mint Magyarország Dél-keleti kapujáról még Gyarmati András volt polgármester még 2007-ben írt ismertetője olvasható, ami azt jelenti, hogy az új honlap megőrizte a régi értékeit, igaz jelentősen kibővítve azokat.

A legnagyobb változás egyébként a hírek, tájékoztatók, események fül alatt láthatók. Itt szerepelnek az aktualitások, a a közelmúlt rendezvényeinek meghívói, ismertetői mellett, például a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-pályázat ismertetője, a legutóbbi testületi ülés meghívója, az önkormányzat idősek világnapi köszöntője, a babafa ültetés meghívója is.

Bár a képviselőkről szóló rész még nem készült el, ám az idén márciusig született önkormányzati rendeletek felkerültek, ahogy a testületi ülések jegyzőkönyvei, a hozzászólásokkal és a határozatokkal együtt.

És itt tájékozódhatnak az érdeklődők, hogy hány pályázat zárult már le a faluban, illetve hány fut még.

Az oldalra felkerült a községi önkormányzat, a polgármester, illetve a jegyző és a hivatal munkatársai pontos elérhetősége. Utóbbiaknál az is, hogy milyen ügyekben kereshetők.

Az események fotói fül még feltöltés alatt, a helyi civil szervezetek alatt a Nagylakért Alapítvány és a Nagylaki Nyugdíjas Egyesület pontos címe valamint képviselője neve olvasható.

A dokumentumok fül alatt, pedig a Vasutas Települések Szövetsége idei Gyermekrajz Pályázata, illetve a Szociális célú tüzelőanyag támogatás kérelmi lap nyitható meg (kétféle, pdf., illetve docx formátumban is).

– Egy kicsit újítani szerettünk volna a honlapot, a korábbi már nagyon elavult volt, s nem tudtunk rá föltölteni rá dokumentumokat. Van egy rendszergazdánk, Kakuja Zsolt, aki megcsinálta az új honlapunkat – mondta érdeklődésünkre Kolozsvári Rozália. Nagylak polgármestere hozzátette: az oldal feltöltése még folyamatban van, hiszen a képek még nem kerültek fel.

– Az volt a cél, hogy egy könnyebben elérhető, könnyebben kezelhető, napra kész internetes felületünk legyen, igyekszünk is azzá tenni, azaz minden információt feltenni rá… – tette hozzá Kolozsvári Rozália, Nagylak polgármestere.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest