A féltékeny férfi beletörte a kulcsot a magas kerítéssel övezett ingatlan kapujának zárjába, majd elvette a nő kocsikulcsát, durván bántalmazta és egy késsel fenyegetve kétszer is megszúrta a kezét, négyéves gyermekük szeme láttára. Végül a TEK fogta el a helyszínen.

Az elkövető élettársa 2020. októberétől egy ceglédi rendelőintézetben kezdett munkát végezni. Ez a férfinak nem tetszett és egyre erőszakosabban próbálta rávenni a nőt arra, hogy váltson munkahelyet. A helyzet egyre súlyosbodott egészen addig, hogy 2020. november 11-én az elkövető már – négyéves közös gyermekük jelenlétében – durván bántalmazta is a sértettet, aki emiatt el akart költözni a gyermekkel együtt.

Tavaly november 14-én a férfi úgy kívánta megakadályozni a nő és a gyermek elköltözését, hogy a magas kerítéssel körbezárt ingatlan kapujának zárjába beletörte a kulcsot. Ezután a sértettől a gépkocsija kulcsát is elvette és késsel felé szurkálva fenyegette. Ennek során legalább két ízben meg is szúrta a nő kezét, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva. Az elkövető cselekményének a négyéves gyermek ekkor is végig szemtanúja volt.

A családi drámának a TEK Műveleti Egységének helyszínre érkező csoportja vetett véget, akiknek sikerült – a vele folytatott telefonos tárgyalás után – az elkövetőt elfogni.

A férfit két rendbeli személyi szabadság megsértésnek bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják. A Ceglédi Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest