A hétvégén tették ki a Kresz-táblákat, festették fel az útburkolati jeleket az iskolához vezető utca elejére, azaz a községháza sarkához.

Mától érvénye az új forgalmi rend a maroslelei Árpád utcán, azaz az iskola utcájában. Ide a hét végén helyezték ki az egyirányú utca, a parkolást szabályozó, a várakozni és megállni tilos, valamint a sebesség határra, a gyalogos forgalomra figyelmeztető táblákat. És reggel már a rendőrök és a polgárőrök segítették az iskolába tartókat az új rend betartására.

Új szeméttároló edényeket is kihelyeztek a környékre.

– Az utca egyirányúsításáról a helyi képviselő-testület döntött, ahogy arról is, hogy az utcában 20 kilométeres sebességkorlátozást rendelünk el. Az utca bal oldalán, azaz az iskola oldalán lehet parkolni, s ezt táblával is jeleztük. Az iskola előtt van a ki-bejárást biztosító, szabad terület. Itt a megállást tiltó felfestés van. A községháza előtt pedig az önkormányzati dolgozók és a vendégek előtt van a számukra fenntartott parkoló, amit táblával jeleztünk. A jobb oldalon a gyalogosforgalomra figyelmeztető táblát helyeztünk el. Az Árpád utcán a kerékpárosok azonban mindkét irányból közlekedhetnek – részletezte a megváltozott forgalmi helyzet legfontosabb tudnivalóit Drimba Tibor. Maroslele polgármestere hozzátette, hogy az egyirányúsítással egy időben az Árpád utca jobb oldalán mindvégig tilos megállni és várakozni csak az ott lakók állhatnak be a bejárójukra.

A község polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a forgalmi rend változás csak a Kresz-táblák árába, hozzávetőlegesen 130 ezer forintba került.

– Sokkal több gyerek jár az iskolába, mint húsz évvel ezelőtt, de jóval több az autó is. Úgy gondoltuk, hogy a megnövekedett gépjárműforgalom miatt volt szükség az utca egyirányúvá tételére, az iskola, az óvoda, s a majdani bölcsőde miatt is. A reggeli és a délutáni forgalom miatt megnövekedett a balesetveszély. Ezért léptünk ez ügyben – tette hozzá Maroslele polgármestere, azzal, hogy a szülők örültek az új forgalomszabályozásnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest