A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően továbbra is fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszék által szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt kiskunfélegyházi férfi letartóztatását.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2013. és 2018. év között gyermekpornográf tartalmú képeket, videókat tartott és tett közzé, továbbá a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú személyekről ilyen felvételeket készített, valamint csecsemőkorú gyermekével és egy tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végzett.

A Kecskeméti Törvényszék az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a vádlott letartóztatását fenntartotta, melynek hat hónapon túli felülvizsgálata vált esedékessé.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontját, és megállapította, hogy a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűncselekmények jellegére és elkövetésének módjára tekintettel a bűnismétlés veszélye, továbbra is fennáll. Az ítélőtábla végzése még nem végleges, az esetleges fellebbezést a Kúria bírálja el.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest