Radó Tibor polgármester szerint a pitvarosi piacon és az oktatási intézmények bejáratánál is indokolt és javasolt a maszk viselése. Akinek nincs, az az önkormányzattól is vásárolhat.

November 11-ével 30 napon keresztül nem látogatható sem a művelődési ház és a könyvtár, sem egyik játszótér sem, kutyát sétáltatni kijárási tilalom idején is lehet a lakóhely 500 méteres körzetében. A diákélelmezés, azaz üzemi konyha, továbbra is üzemel. A sportolásra alkalmas területek látogathatók, de kizárólag egyéni szabadidős sporttevékenység gyakorlása megengedett, a csapatsportok tilosak – hívta fel a figyelmet Pitvaros polgármestere.

Radó Tibor Facebook bejegyzésében kifejtette: – A közterületi maszkviselést helyi szabályozásánál az volt az alapgondolat, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsük a járvány terjedése elleni védekezést, de túlzó lépéseket se tegyünk. Ezért (a már érvényben lévő maszkviselési szabályokon túl) csütörtöktől azokon a közterületeken is indokolt a maszk viselése, ahol egyszerre sok ember tartózkodhat, ezért nehezebben valósítható meg a biztonságos távolságtartás. Tehát indokolt és javasolt a maszkviselés december 12-éig az alábbi helyeken:

a) óvodai, tanítás céljára szolgáló épületek bejárata előtt várakozóknak

b) piacnapokon az Pitvarosi Piac területén, valamint a piac közvetlen környezetében tartózkodóknak

c) a buszmegállókban, buszpályaudvaron és vasútállomáson várakozóknak

Maszkokból jó, ha van több, ezért az önkormányzattól lehet vásárolni.

– Tudom, hogy ez a helyzet most kellemetlen, tudom, hogy az életünk a megszokott kerékvágásból csúnyán kizökkent, de az emberi élet védelme most a legfőbb és ehhez a szabályok fegyelmezett és következetes betartása szükséges. Inkább a maszk, mint a lélegeztetőgép. Fontos, hogy most mindannyian tartsuk be a szabályokat és nagyon vigyázzunk magunkra, egymásra – hangsúlyozta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest