Horváth Lajos polgármester megerősítette értesülésünket: kórházban ápolják a két felnőtt koronavírusos királyhegyesi beteget, anyát és lányát.

A makói járás kistelepülési közól újabbat ért el a koronavírus-járvány, nemrégiben Királyhegyesen is szűrtek ki ilyen betegeket. Ráadásul mindjárt kettőt is. Ahogy azt Horváth Lajos a Makó Híradónak megerősítette a két felnőtt beteget, anyát és lányát kórházban ápolják.

– Bár anya és lánya a két beteg, de ez két családot jelent – mondta Királyhegyes polgármestere.

– Más érintett(ek)ről nem tudok – tette hozzá.

Mint ismeretes, a 10 ezer lélekszám alatti településeken, így Királyhegyesen sem kellett a polgármesternek kijelölnie azokat a közterületeket, melyeken kötelező az orrot és százat is eltakaró maszk viselése. A helyi könyvtár bezárt, de az olvasóknak házhoz szállítják az olvasnivalót, azaz a kért könyveket, ahogy tették ezt a járvány első, tavaszi hulláma idején is. A közösségi színtér, azaz a művelődési ház pedig teljesen bezárt egészen december 11-éig.

A makói járás kistelepülései közül már többen is diagnosztizáltak koronavírusos betegeket, így mindjárt egy kilencfős családot Nagyéren , de akadtak ilyen betegek Földeákon és Maroslelén is.

Pitvaroson két diák kapta el, a Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre. Később kiderült, hogy a dolgozó nem fertőződött meg.

Úgy tudjuk, hogy mindenütt lejárt már a karantén a betegek számára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest